ΑΡΧΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ » ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ


ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

aidioplastiki.jpgΩς αιδοιοπλαστική ή πλαστική του αιδοίου (Vaginal rejuvenation) και γνωστή στη βιβλιογραφία ως LVR ονομάζουμε, τη χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει, την αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στη περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η αποκατάσταση των ιστών που τυχόν δημιουργούν λειτουργικά ή και αισθητικά προβλήματα είναι πλέον ιδανική και εφικτή λύση. Οι περισσότερες  γυναίκες στο παρελθόν, είχαν μάθει να ζουν με το πρόβλημα αυτό. Συχνά ντρεπόντουσαν να φορούν στενά ρούχα ή μαγιό, ενώ ήταν πολύ συχνό φαινόμενο η μείωση της ερωτικής ευχαρίστησης, εξαιτίας του πόνου κατά τη διάρκεια της επαφής, αλλά το βασικότερο ήταν η μείωση της αυτοπεποίθησης της ίδιας της γυναίκας, το αίσθημα της μειωμένης θηλυκότητας με συνέπεια την εσωστρέφεια αλλά και την αποστροφή από την ερωτική επαφή.

 Συχνά και λόγω της κολπικής χαλάρωσης (βλ. ανάπλαση του κόλπου) παρατηρείται και η ταυτόχρονη μείωση ή και απώλεια της σεξουαλικής ικανοποίησης, η οποία γίνεται αντιληπτή αρχικά από την γυναίκα, των μικρών και μεγάλων χειλέων, κατάσταση που δε μπορούν να τη συζητήσουν ούτε με τον ίδιο τους το γυναικολόγο.

 Η υπερτροφία ή η ασυμμετρία των χειλέων, πολλές φορές προκαλούν ενόχληση κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μειωμένες ενδυματολογικές επιλογές ή ακόμη και δυσαρέσκεια της ίδιας της γυναίκας κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέπτη. Όλα αυτά οδηγούν στην μείωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης.