ΑΡΧΙΚΗ » ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ » ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΝΕΟΥ


ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΝΕΟΥ

perineo.jpgΗ περιοχή που βρίσκεται ανατομικά ανάμεσα στο αιδοίο και το ορθό ονομάζεται περίνεο. Κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού απαιτείται τις περισσότερες φορές η τέλεση της επισιοτομής, δηλαδή της τομής στην περιοχή αυτή από τον μαιευτήρα προκείμενου να βγει το κεφάλι του νεογνού.

 Αυτή η διαδικασία μπορεί να καταστρέψει μεγάλο τμήμα των ιστών της περιοχής με αποτέλεσμα να παρατηρείται προοδευτική χαλάρωση της περιοχής του περινέου, με συχνή ακράτεια ούρων και αύξηση της διαμέτρου του κόλπου. Η χαλάρωση αυτή αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο για τις νέες μαμάδες και δημιουργεί κάποια προβλήματα στη φυσιολογική λειτουργία της περιοχής. Επίσης το δέρμα του περινέου έχει ανώμαλη εμφάνιση, αφού έχει χάσει ουσιαστικά τη σφριγηλότητά του και η περιοχή ίσως να είναι εξαιρετικά «ελαστική» σε βαθμό που να δημιουργείται πρόβλημα στη σεξουαλική επαφή της γυναίκας με το σύντροφό της.

 Η λύση της χαλάρωσης του περινέου υπάρχει κι είναι απλή αρκεί η γυναίκα να απευθυνθεί στον ειδικό γιατρό.

Ονομάζεται πλαστική ανάπλαση του περινέου η γνωστή και ως περινεοπλαστική, η οποία ουσιαστικά φροντίζει για την αποκατάσταση των ιστών που έχουν καταστραφεί. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την επέμβαση αυτή.