Μπορεί ο υπέρηχος να κάνει λάθος στο φύλο του μωρού;

Η μέρα έφτασε επιτέλους! Είσαι 20 εβδομάδων έγκυος και σήμερα θα μάθεις το φύλο του μωρού σου! Αμέσως μετά το ραντεβού σου για υπέρηχο θα πας στα μαγαζιά να ψωνίσεις τα πρώτα πραγματάκια του μωρού σου! Όμως, θυμάσαι οτι μια γνωστή σου περίμενε αγόρι και τελικά της ήρθε κορίτσι! Άραγε πόσο αξιόπιστος είναι ο υπέρηχος; Μπορεί να κάνει λάθος;

Για όσους από εσάς δεν έχετε κάνει ποτέ κάποιον, πρόκειται για μια μηχανή υπερήχων η οποία χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για να κάνει εικόνες των οργάνων και των δομών μέσα στο σώμα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι γιατροί χρησιμοποιούν υπερήχους για να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη του μωρού και να ελέγχουν τα πυελικά όργανα της μητέρας. Ο υπέρηχος των είκοσι εβδομάδων, ωστόσο, είναι ο «μεγάλος».

Επομένως, μπορεί ένας υπέρηχος να δείξει λάθος;

«Σε αυτό το σημείο της εγκυμοσύνης, αν και τα εμβρυϊκά όργανα είναι ακόμα ανώριμα, είναι όλα σχηματισμένα, συμπεριλαμβανομένων όλων των οδών εισροής και εκροής της καρδιάς – της κοίλης φλέβας, της αορτής και των πνευμονικών αρτηριών», δήλωσε ο Bart Putterman, γυναικολόγος στο Children’s Pavilion του Τέξας στο Parents.com.»

Ο σκοπός του υπερηχογραφήματος των 20 – 22 εβδομάδων είναι να εξετάσουμε όλη την ανατομία του εμβρύου και να προσδιορίσουμε αν όλα φαίνονται φυσιολογικά. Τα πράγματα που δεν μπορούν να παρατηρηθούν σε προηγούμενες ανιχνεύσεις, όπως οι ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού, οι εγκεφαλικές ανωμαλίες, οι καρδιακές βλάβες και οι διαφραγματικές ανωμαλίες, συνήθως παρατηρούνται σε αυτές τις ανιχνεύσεις «.

Στις 20 εβδομάδες κύησης, τα γεννητικά όργανα ενός μωρού πρέπει να είναι προφανή … υποθέτοντας ότι το μωρό συνεργάζεται. Μερικές φορές η τοποθέτηση του μωρού καθιστά αδύνατο να προσδιοριστεί το φύλο. Όταν συμβαίνει αυτό, ο τεχνολόγος ή ο γιατρός δεν μπορούν να δουν τίποτα.

Πόσο συχνά βγαίνει λάθος ο υπέρηχος;

Μόνο στο 2% των περιπτώσεων! Ένας γιατρός ή τεχνολόγος υπερήχων συνήθως θα πει στους γονείς πόσο σίγουροι είναι με την πρόβλεψή. Ο πιο ακριβής τρόπος για να γνωρίσετε το φύλο ενός μωρού είναι μέσω μιας αμνιοκέντησης ή δειγματοληψίας Chorionic Villus (CVS). Ωστόσο, αυτές οι δοκιμές συνεπάγονται κίνδυνο αποβολής και εκτελούνται μόνο όταν υποψιάζονται προβλήματα.

Γι ‘αυτό, αγοράστε όλα τα ροζ ή μπλε ρουχαλάκια που επιθυμεί η καρδιά σας! Αλλά προσέξτε! Μην πετάξετε τις αποδείξεις!

babyradio.gr